4 de febrer del 2015

Comunicat de CCOO Universitats en solidaritat amb l'Isma i el Dani


Des de CCOO Universitats volem manifestar la nostra solidaritat amb l'Isma i el Dani.

Des de 2008, amb l'inici de la crisi, hem patit l'aprofundiment de la política austericida dictada per la Troika. Des d'un punt de vista econòmic i social, aquesta política ha suposat l'empitjorament dràstic de les nostres condicions de vida: deteriorament de les nostres condicions laborals (debilitació de la negociació col·lectiva, i conseqüentment, reduccions salarials, precarització creixent, EROs, etc.), atac als serveis públics com ara a la sanitat i l'educació, desnonaments, etc. La crisi ha sigut l'excusa per implementar un transvasament brutal de la riquesa des de les classes treballadores i populars cap a les rendes del capital.

Ara bé, aquesta política, i el patiment que porta aparellat, només són sostenibles si alhora es desplega una altra política autoritària i antidemocràtica, que criminalitza jurídica i ideològicament el sindicalisme i els moviments estudiantils, socials i polítics que fan front a l'austeritat neoliberal. L'ofensiva contra els drets econòmics i socials sol acabar  acompanyada d'una ofensiva contra els drets civils i democràtics. D'aquí l'intent de penalització del dret de vaga via l'aplicació de l'article 315.3 del Codi Penal que ja ha suposat la incriminació de més de 300 sindicalistes arreu l'Estat, entre ells els 8 d' Airbus, pels quals es demana una pena total de 64 anys de presó. D'aquí la Llei Mordassa, recentment aprovada pel PP i de dubtós valor constitucional.

El judici contra l'Isma i el Dani arran la seva participació en la vaga general del 29M de 2012 s'emmarca dintre d'aquesta estratègia global que vol fer callar els activistes socials que refusen posar-s'hi de genolls davant l'austericidi. L'Isma i el Dani van ser detinguts pels mossos d'esquadra aquell mateix dia i, després de tres dies en seu policial, van quedar a disposició de la jutgessa Carmen Garcia, la mateixa que ara s'ha fet cèlebre pel documental Ciutat Morta. La jutgessa, en un fet sense precedents, decretà presó preventiva per a l'Isma i el Dani. Després de 34 dies de presó, l'Audiència Nacional revocà la mesura de la jutgessa tot contradient-la. Tot i això, Carmen Garcia continua instruint el cas. Al març, ambdós estudiants afronten un judici en el qual la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona es personen com a acusació i on la fiscalia demana 8 anys i 9 mesos de presó. Haurem de recordar-los que la vaga no és delicte.

CCOO Universitats expressem novament la nostra solidaritat amb l'Isma i el Dani i, alhora, ens sumem a la seva reivindicació:

Isma i Dani absolució !!!

CCOO Universitats