24 de febrer del 2011

La pèrdua de poder adquisitiu i la preocupant situació del PDI-L

Com ja vam anunciar el desembre, CCOO va denunciar la retallada del 5% i per tant l’incompliment del conveni col•lectiu de PDI-L. A la retallada del 5% cal afegir la no actualització dels sous en funció de l’IPC.

Per tant, per aquest any, la pèrdua de sou anual (PDI Laboral) en funció de la categoria serà:


A més cal afegir la reducció aplicada a triennis i complements de docència i recerca (que pot variar en funció del nombre que cada un percep):


Alhora s’està incrementant la preocupació i el malestar davant dels plans d’austeritat de les diferents universitats i l’opacitat en els criteris d’acreditació que dificulta l’estabilització i promoció del PDI-L, un col•lectiu que és una evidència que està aportant molt i molt a que les Universitats Públiques Catalanes presentin els nivells més alts de tot l’estat en termes de recerca i qualitat docent.

Retallar indiscriminadament sense analitzar la situació de cada universitat, facultat o departament creiem que avocarà cap al fracàs absolut del nostre país. És per això que exigim que un Govern que es va prometre formar govern amb “els millors”, busqui solucions que no deteriorin més les nostres universitats i trobin noves fons d’ingressos que permetin millorar les ràtios no només reduint els denominadors.

Des de CCOO seguirem treballant amb més força que mai per garantir la universitat que realment es mereix la societat catalana. Exigint la negociació dels processos d’estabilització i promoció d’un PDI-L que exemplarment segueix treballant més, per menys sou i amb una situació contínua d’inestabilitats, situació contraproduent per una recerca i docència de qualitat.

Seguirem informant...